Recomanacions sobre les aus de corral


És importat que les gallines s’alimentin d’una manera equilibrada, recomanem que mengin només pinso i aigua fins que tinguin una posta regular .  Quan les gallines comencin a pondre ous (aproximadament uns 15-20 dies després que les hagi comprat) , podem afegir a la seva dieta , si es vol, altres aliments, com verdures, fruites, restes de menjar, etc.  i sempre de manera puntual.

La ingesta de calç és molt importat perquè les gallines tinguin ossos forts i puguin fer els ous amb normalitat, per això és recomanable que no deixin de menjar pinso.

Quatre gallines consumeixen aproximadament un litre d’aigua cada dia, és important que l’aigua estigui neta, sigui potable, i totes les gallines tinguin accés a ella.

Hem de tenir especial cura en barrejar diferents races d’aus dins d’un mateix corral,  ja que a vegades es poden barallar entre elles.

Explotacions Ràfols
Explotacions Ràfols

Les gallines que subministrem ja poden suportar la temperatura ambient, podem fer un petit corral o deixar que voltin pel camp, si preferim aquesta segona opció, els hi haurem d’habilitar un lloc on puguin resguardar-se del vent i de la pluja.

Per fer un corral, necessitarem un espai d’un metre quadrat per cada quatre gallines , que tingui ventilació però que estigui al resguardat del fred.   També posarem serradures o palla a terra perquè estiguin calentes i seques. Quan el terra estigui brut o moll, el netejarem, i el substituirem per un jaç nou.

La neteja és fonamental per evitar l’aparició d’enfermetats i paràsits.

Per què les gallines ponguin ous de manera satisfactòria , haurien de tenir unes 16 hores de sol diàries, per solucionar la manca de llum solar podem recórrer a bombetes per completar les hores de sol que ens falten.

 

Moltes gràcies.