Explotacions Ràfols cria les gallines des del primer dia?

Si, la nostra empresa cria les gallines a les seves granges integrades, ens porten les gallines directament de la sala d’incubació recent nascudes i les criem durant quatre mesos per la seva venda.

Les gallines estan vacunades?

Si, durant els quatre mesos de recria, personal qualificat realitza aquesta tasca. Les vacunes són aplicades de diferents maneres:  a la sala d’incubació,  a l’aigua, una gota a l’ull, etc.

La salut dels animals és la primera norma bàsica de l’empresa, per això protegim les gallines contra el Marek, bronquitis, salmonel·la, coccidia, caiguda de posta, Newcastle, Gumboro, …

Les gallines són criades l'aire lliure?

Si, les nostres granges de recria no tenen cap tipus de bateria, des del primer dia els animals poden córrer lliurament per la granja.

La única gallina que degut a les seves característiques s’ha de criar fora de les nostres granges, és la gallina blanca, ja que actualment es molt difícil la seva criança a terra.

Quines són les gallines més ponedores?

La nostre empresa, treballa amb les millors races de gallines, totes elles molt ponedores, els estudis confirmen que les gallines rosses i blanques són les més ponedores del mercat, però cal dir que aquests estudis es realitzen en granges on la temperatura és constant i la seva alimentació és només pinso.

Quan les gallines estàn en un entorn rural (al corral d’una casa o jardí) i són alimentades amb altres productes que no és pinso, la seva posta es veu afectada, per això, les altres gallines com la Negra, Sussex, Beblue  o Cou-cou són molt més corpulentes i resistents i els és més fàcil adaptar-se als canvis de temperatura i alimentació.

Les gallines tenen el bec tallat?

A les nostres gallines, ja no els hi practiquem el tall de bec que s’acostumava a fer a les sis setmanes de vida, apostem per un nou sistema indolor per la gallina, aquest sistema és relativament nou, es practica així que neixen les gallines mitjançant un raig de llum, i quan les venem, el nostre client pot apreciar un bec ben format.

També cal dir que si en determinades oacsions aquest nou sistema no es suficientment eficaç podem procedir al tall de becs convencional.

Si amb una gallina no es realitza cap intervenció al bec, aquesta tindria problemes d’alimentació en edat adulta i problemes de picatge, ja que el bec superior creixeria massa i dificultaria a la gallina alimentar-se correctament.

Puc barrejar gallines noves amb les que tinc a casa?

Si que es poden barrejar, tot i que hem d’estar atents per si comencen a barallar-se.

Recomanem que durant els primers dies es posin més menjadores i abeuradors per evitar conflictes amb el menjar.

Hi ha gallines que fan l’ou més petit, i d’altres que el fan més gran?

En el mercat actual existeixen moltes classes de gallines, però quan parlem de gallines comercials com les nostres, la variació de la mida de l’ou entre elles és molt poca.

El que té una influència molt important en la mida de l’ou, és la proteïna. Alguns pinsos (baixos en proteïna ) o una alimentació incorrecte, poden influir negativament en la mida de l’ou.

Quin és el millor temps per comprar gallines i que posin ous aviat?

Sempre és millor agafar les gallines de cara el bon temps, on la gallina cada vegada tingui més hores de sol i menys fred.

Influeixen les hores de sol en la posta de les gallines?

Si, sense dubte. Les gallines, com la majoria dels animals, al les fosques no mengen, per aquest motiu, seria molt adient que tinguessin unes 16 hores de llum cada dia. Si no és amb llum natural, pot ser amb llum artificial.

Quant de temps viu una gallina?

Una gallina pot tenir una vida d’entre  5-8 anys, tot i que la seva posta es veu molt disminuïda al cap de 2 anys de vida.